Повна класифікація керамограніта

11 червня 2015 в Новини та статті

Керамограніт можна класифікувати за різними ознаками: розміром, кольором, виробнику ... Але це все зрозуміло й очевидно. Більш цікава і менш зрозуміла його структурна класифікація. Цілі диктують вибір засобів, і навпаки. Залежно від сфери застосування використовуються абсолютно різні, в своїй суті, типи керамічного граніту. Хоча цей вид будівельної кераміки відносно молодий, він вже може похвалитися чималим різноманітністю фактур.

Полная классификация керамогранита

Отже, в цілому, керамограніт можна поділити на такі види:

Матовий (неполірований)

Це найпоширеніший тип новоявленої кераміки. Візуальна відмінність від інших відсутність блиску. Відносна непомітність з лишком компенсується технічними, експлуатаційними показниками. Це найміцніший і твердий клас керамічного граніту. За спеціалізованої шкалою MOhS матова кераміка набрала 8-9 балів (з 10 можливих).

Неполірований керамограніт можна назвати «чистим» представником кахлю, що імітує природний камінь. Технологія виготовлення не передбачає ніякої додаткової обробки після випалу. Від полірованого «колеги» його відрізняє ще й, зокрема, набагато менша кількість польового шпату.

Результат: шорстка поверхня і величезна зносостійкість. Матовий керамограніт може служити десятиліттями, причому навіть в самих прохідних місцях. Вкрай низька пористість (це, втім, відноситься і до інших видів) відповідає за дуже низьке водопоглинання плитки. Але ж відомо, що волога, яка потрапляє всередину кераміки, помножена на перепад температур, веде до швидкого руйнування кахлю. Таким чином, матовий керамограніт можна використовувати практично скрізь.

Полірований

Блиск і відсутність антиковзних властивостей характеристики цього виду. Чи не дзеркальна поверхня досягається шляхом зрізання шорсткого шару (пам'ятаєте матовий тип?) І обробка до глянцю абразивними матеріалами. В результаті, виробники домагаються високого естетичного ефекту. Крім блиску, полірований керамограніт отримує більш насичений і глибокий колір.

Однак за красу доводиться платити. Видалення верхнього шару порушує структуру мікропор кахлю. Внаслідок цього знижуються водоотталківющіе властивості плитки і її щільність. Ці мінуси, укупі з високим ковзанням, не дозволяють рекомендувати використовувати красивий, але небезпечний вид при облицюванні підлог і, тим більше, сходів. Втім, рекомендації ці повсюдно порушуються. Цьому сприяє невисока вартість «краси».

Полуполірований (лаппатірованний)

Технологію полуполіровки розробили італійці. До недавнього часу вона, в основному, і була поширена в «італійських колах». Суть методу в поверхневої шліфовці верхнього шару керамогранита. Процес обробки займає трохи менше часу, ніж в попередньому випадку. Урізана версія полірованої кераміки відрізняється цікавою фактурою: яскравого блиску не спостерігається, а поверхня рандомних (чи ні) чином ділиться на шорсткі, глянцеві і зовсім необроблені ділянки.

Лаппатированний (його ще називають преполірованним) керамограніт успішно лавірує між зносостійкістю і міцністю матового типу і естетикою полірованого виду. Поєднання переваг радує дизайнерів інтер'єрів багатими можливостями використання «полуполіровкі» тут і величезна гамма декоративних рішень, і практично необмежена сфера застосування.

Сатинований

Родзинка сатинованого (лощеного) керамограніта м’який, ненав’язливий блиск поверхні, бархатистість останньої. Цікавий ефект досягається додаванням у верхній шар кахлю мінеральних солей. Лощена плитка виглядає не менш цікаво, ніж полірована, при цьому позбавлена «слизьких» недоліків.

Радує сатинована кераміка і зносостійкість. За цим показником вона наближається до матовому типу. А ось в плані міцності вона програє перелічених видів, що робить її не надто бажаною для укладання підлог в громадських місцях.

До мінусів можна віднести і відносну дорожнечу «солоного» матеріалу. Вона, однак, компенсується дуже високими декоративними і експлуатаційними властивостями.

Структурований

Один з найкращих класів керамограніта. І з естетичної точки зору, і з технічної. Його відрізняє рельєфна поверхня, що імітує ... Та що завгодно! Камінь, дерево, інші матеріали. Все, на що вистачає фантазії виробника і його технологічних можливостей.

Рельєфність структурованого керамограніта веде не тільки до приголомшливого стильовому багатства. Цей вид дуже вигідно використовувати при підлогової облицювання готові «насічки» в рази знижують травмоопасность, пов'язану з ковзанням.

Глазурований (смальтірованний)

покритий глазур'ю ми звикли бачити звичайну керамічну плитку. Виявляється, керамограніт теж буває не цілком монолітним. Це, звичайно, робить його менш міцним, але зате призводить до унікальних декоративним можливостям.Смальтірованний керамограніт відрізняється від інших видів шаром прозорої або кольоровий (але в будь-якому випадку тугоплавкой) глазурі. Остання являє собою водонепроникну склоподібну емаль. Технологія виробництва глазурованого керамогранита нагадує подвійне пресування: на основу майбутнього виробу (суміш глин і пігментів) запресовують, що надає малюнок, матеріал. Сіль смальтграніта нескінченна колірна і художня палітра.

В принципі, глазурований керамограніт це та ж звичайна кераміка, але з «гранітним» підставою. І, на жаль, ця міцна підкладка не має відношення до міцності верхнього шару. Глазур, на жаль слабка ланка в ланцюзі параметрів кахлю. Втім, якщо не використовувати цей вид в місцях з великим людським потоком і іншими несприятливими, в даному випадку, факторами, дизайнерської думки відкриті всі двері.

Мозаїчний

В процесі створення мозаїчних шедеврів в хід йде що завгодно. Керамограніт не виняток. Тут все обмежується тільки майстерністю і фантазією. Варіанти використання: Сітка з квадратів і інших геометричних фігур Шахова розкладка. Теж щодо нескладний, але дуже ефектний варіант. Килимова мозаїка. Поєднання різних стилів, різноманітних візерунків. Брекчия. Окремо це всього лише незграбні уламки. В сукупності, при наявності прямих рук це справжній витвір мистецтва.

Ректифікований

Силует звичайного керамогранита результат випалення в певній формі. Таким чином неможливо досягти ідеальних кутів і калібрування плитки. Ідеалу досягають спеціальною обробкою кромок: алмазним різом, лазерним або Гидрорез.Звичайну плитку неможливо укладати без швів. Невидима неозброєним оком різниця в розмірах кахлю призводить до шовним зсувів. Ситуацію ка раз і рятує деяку відстань між керамікою шви. ректифікованого керамограніт можна класти впритул один до одного, що не переживаючи про перспективу неакуратної «геометрії». В результаті створюється ефект моноліту, що максимально сприяє імітації натурального каменю.

Одне «але». Безшовну плитку можна використовувати в приміщеннях з явними перепадами температур. Зміна «клімату» призводить до розширення / звуження матеріалу, а це дуже швидко руйнує кахель. Вважаємо, що з цим невеликим посібником ваш вибір керамограніта стане більш відповідальним і кваліфікованим.

Христос Воскрес! З Новим роком та Різдвом!
Меню
Наші клієнти
Потрібна консультація по плитці?
0800 212 712
Чекаємо Вашого дзвінка з понеділка по суботу з 9.00 до 19.00
Рус / Укр
Весь ассортимент
← Вгору