Розкішні способи прикрасити інтер'єр травертином

03 жовтня 2016 в Новини та статті

Травертин, або тібурський камінь відноситься до гомогенним полікристалічним гірським породам, яка утворена з мінералів карбонату кальцію. Використовується в якості каменю для облицювання, піддається шліфовці і поліруванню. Великі родовища тібурского каменю знаходяться в Італії, Німеччині, Туреччині, Росії та Закавказзя. Найвідоміша архітектурна споруда з використанням травертину - римський Колізей.

Травертин відноситься до тих обробних матеріалів, які можна використовувати в неліченій кількості в будь-якому приміщенні. Це стіни і підлога для ванної кімнати, кухні, холу і тераси. Часто камінь помилково плутають з мармуром і вапняком. Він є скелястою породою з осадовими властивостями і красивою полірованої матовою поверхнею, яку легко прийняти за інші. На ринку представлений у вигляді плит, мозаїки, і навіть стільниць.

Способы украсить интерьер травертином

Зробіть парадний вхід з травертинові плитки

Якщо ви хочете додати розкішний естетичний вигляд фойє, використовуйте плитку з травертину. Відрізняється нерівністю поверхні з мармуровим ефектом, він додасть пишність в старих і сучасних будівлях. Плитковий, мозаїчна підлога, або підлоговий матеріал у вигляді широкої бруківки, створить в інтер'єрі як просту, так і складну композицію. Відполірований травертин додає простору нотку розкоші. У поєднанні з меблями і каміном, такий інтер'єр літньої кухні порадує не тільки домочадців, а й гостей.

Тібурський камінь якнайкраще прикрасить сходи, настил для басейну або внутрішній двір. Літній дворик перетвориться на справжній витвір мистецтва! Крім красивого зовнішнього вигляду, він зберігає свою елегантність все чотири сезони, і не зіпсується від часу.

У ванній кімнаті

Травертин - відомий з античної епохи матеріал, який застосовували для побудови монументальних споруд. Серед них були акведуки, лазні, басейни, театри. Відшліфована поверхня сірувато-бежевого кольору додасть інтер'єру мінімалістичний відтінок. Як і багато століть назад, в наші дні травертин є одним з найкращих матеріалів для ванної кімнати. Травертинові плити, розташовані по діагоналі один до одного, відтворюють геометричну алмазну проекцію. У поєднанні з природним матовим покриттям, він перетворить просту ванну кімнату в розкішну.Покриття з тібурського каменю підійде для обробки стін і підлоги ванної кімнати. Лінії з'єднання плит практично непомітні, тому є можливість надати приміщенню натуральний відтінок. У сучасному мінімалістичному дизайні ванної кімнати даний матеріал буде як ніколи актуальний. Завдяки універсальності прекрасно поєднується з незграбними раковинами і душовими кабінами.

Травертин на кухні

Кухня - це частина будинку, в якій практично не припиняється робочий процес. Для безпеки і довговічності потрібні міцні і надійні поверхні. Фрагменти травертину рекомендується використовувати для обробки робочого столу, стін і підлоги. Щоб додати плавний і драматичний контраст на кухні, краще поєднувати легкі тони травертину з кухонними меблями з темного дерева. Переходи між відтінками і фактурою обробки можуть створити кухню, яка приверне до себе максимум уваги. Точно такі ж акценти можна зробити в їдальні або кімнаті для гостей. На тлі світлого тібурского матеріалу шафка, журнальний столик або стілець буде виглядати розкішно.

Перевагою даного різновиду вапняного туфу є різноманітність кольорів та візерунків, але його головним недоліком вважається схильність до потертості і незначним подряпин. Завершити якість поверхні травертину допоможе її професійна матова обробка. Через пористості травертину, його не рекомендується використовувати в місцях, де рідини можуть потрапити на нього. Усмоктуючись в поверхню, вони псують поверхні каменя, позбавляючи його декоративних якостей.

Шик і велич колекції Aestetica Тонкощі укладання керамограніта
Меню
Наші клієнти
Потрібна консультація по плитці?
0800 212 712
Чекаємо Вашого дзвінка з понеділка по суботу з 9.00 до 19.00
Рус / Укр
Весь ассортимент
← Вгору